::PLEASE READ THIS BEFORE PROCEED::

Blog ini hanya memaparlan PENDAPAT PERIBADI si penulis..anda BOLEH bace,tp DILARANG SAMA SEKALI @ 2 KALI @ BEBERAPA KALI SELEPASnyer menggunakan bahan2 yg ade disini untuk tujuan yang tidak MUNASABAH..setiap org ade pendapat masing2, termasuklah si penulis...

::GENG SIBER::

Friday, February 18, 2011

Birthday Wishes For You, Abg...



"Dear abg..
happy birthday..
may Allah bless u with good health,
prosperity, happiness,
and ...............
(too many to state)... "

selepas hampir 10 bln awak pergi tanpa berita, apa yg awk harapkan dari saya??? masih menunggu seperti mana yg saya buat sejak 4 thn lps??? dah 10 bln, awk... 10 bln... kalo dulu, saya masih muda dan saya masih lg bergantung harap pd awak... tp saya kini semakin dewasa dan mula memahami masa tidak akan menunggu saya malah terus-terusan meninggalkan saya...

kalau sblm ni saya gembira bila awk sms saya, tp kali ni saya rasa sgt2 sedey... saya slalu jd "yes, awk.." sbb tu awak slalu amik kesempatan atas kebaikan saya.. kat mana pun awak, saya rela pegi jumpe... wpun badan saya penat tp saya ttp akan kluar jumpe awak sbb saya tau awak tgh sedey time tu... wpun perut saya dah kenyang tp saya ttp mkn sbb saya nak melambatkan masa yg berlalu.. wpun makanan kat kedai mamak tu x sedap tp saya telan gak...

yg paling saya sedey bila awak ckp:

"attached i assume.." dah 10 bln awak...awak ingat saya masih nak tunggu awak?? dah 3 thn saya tunggu... sbb saya rasa mungkin inilah petunjuk yg saya tunggu2; masa yg sesuai utk beri kata putus kat awak... saya dgn berat ati ckp saya akan bertunang pd CNY yg akan dtg...

saya tau awak terkejut tp awak cam x kesah pun..awak ttp ckp saya ni special, sgt2 special... bila saya x reply msg awak, awk ckp awk xkan ganggu saya lg... tp x sampai 5 min awk sms tny, "do u love him?"...

saya terpaksa tipu awak.. saya tau saya jahat dan sememangnya awak pun tau.. saya terpaksa wujudkan seorang lelaki yg saya x pernah jumpe.. lelaki tu hanyalah khayalan semata2... tp syukurlah awak percaya...

saya nak mintak maaf sekali lg sbb saya dah lupe bile birthday awk wpun sejak 3 thn lalu saya x pernah miss wish awak, siap bg kad dgn hadiah lg... awk slalu ckp yg awk sndri x ingat ari tu bday awak..naseb baek saya ada..saya yg ingatkan awak... tp ptg tu awk ckp awk akan celebrate dgn kwn2 awk...ok...x per..asalkan awk celebrate...

sejak awk kenal saya, kite byk ckp psl diri awk... stiap kali jumpe awk yg byk berckp berbanding dgn saya... sbb tu awk x pernah ingat bila bday saya wpun stiap kali jumpe saya ckp saya di lahirkan pada ari terakhir bln julai... sbb tu stiap kali bday saya sediakan sendiri kad dgn hadiah dan pernah saya habiskan kek tu sorang2 sbb saya x leh celebrate dgn awk... tp naseb baek saya ade kwn2 yg prihatin psl saya..mekasih kawan2...

tp sejak saya bg tau saya nak bertunang, awk dah berubah.. awk wish 'belated valentine' wpun sblm ni awk x pernah wat cam tu...bkn main susah lg awk nak sms tp ari tu awk ringan2 jari jer sms kat saya..saya mmg x sambut ari tu tp sms awk lbh membuatkan ati saya makin sedey...

maafkan saya sbb tersalah sent bday wishes kat awak seminggu lbh awal...dan maafkan saya sekali lg sbb smlm saya x sms pun kat awk... saya cuma nak awk tau yg saya sudah penat menunggu... saya cuma nak menikmati setiap saat dalam hidup saya ni semaksima mungkin dengan menghargai mereka yg ingin bersama dengan saya...

mcm yg saya bg tau kat awk baru2 ni.. "forget about the people in your past... they didn't make it to your future for a reason.." itulah yg saya ckp kat diri sendiri stiap kali saya teringat smua bende yg leh menjemput air mata saya... dan awk adalah salah satu sbb saya leh mengalirkan air mata lg...

kini saya cuma ckp kat diri saya, "if someone wants to be a part of your life they'll make an effort to be part of it..." dan itulah yang saya akan pegang mulai smlm... wpun perasaan saya dah terubat sbb leh blk kg + melancong secara tidak sengaja sblm ni, tp luka ati saya masih lg terasa...

2 mlm lps adalah kali terakhir saya menangis utk awk..pas ni, awk menangislah sendiri.. saya dah penat menangis utk awk selama 3 thn ni... pasni saya x kan berada di mana shj awk nak saya ada... pasni saya xkan lg temankan awk berbual...pasni saya xkan lg wish awk apa2... pasni saya xkan wat apa2 yg ada kaitan dgn awk...

maafkan saya, awak... wpun awk nak ckp saya ni jahat, ckp lah... saya kini ingin menjalani hidup senormal mungkin ari ini utk ari esk... ari smlm hanyalah kenangan yg saya ingin baiki pd ari ini utk masa depan yg lebih mengembirakan saya...

in memory of Luqman Al-Hakim,
27/11/07-15/2/2011

2 comments:

  1. @athifah
    org akan menghargai kite apabile kite dah x lg bergantung hrp kat dia...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...